Wednesday, December 23, 2009

Cter tak berapa best..


Assalammualaikum...lama sungguh tak update blog ni..dh bersawang2....nak buat mcm maner...makcik bukan sibuk mana pun..cuma mood tu tak mai2...banyak betul perkara yang berlaku...kalau nak cter satu persatu mmg tak abis...cuma ade satu berita sedih pasal anak...adik dah kene pakai inhaler macam mama die..sian adik..betul2 ikut jejak mama...mama kene asthma pun mase umur mama 2 tahun...adik pun same..doktor dh konfirmkan ade kene guna inhaler hari2..untuk mencegah...adik ade 2 pam same macam mama..satu tuk mencegah..satu lagi bile kene attack...semua ni bermula tengah bulan 11...adik macam biase la kene batuk2...pastu dituruti dada berbunyi...boleh dikatakan tiap2 bulan adik kene attack sejak dr awal tahun..tak tahu apa puncanye..sebab cuaca ke..makan ker...atau mmg nk ikut jejak mama...yang latest kene attack tengah bln 11..nasib baik papa dh balik dari sabah....papa sampai jumaat malam sabtu....sabtu siang tu ajak papa pi KPJ Shah Alam...bukan taknk pi hospital kerajaan..tapi asik kene ulang2 je takde kesudahan...adik baik sekejap pastu bln depan kene balik...mase kat KPJ ade kene amik gas....dah amik pun dada adik masih tak tenang duk berbunyi lagi..adik masih penat lagi....so adik kene tahan wad...adik kene tahan wad dalam 5 hari...3 kali adik kene sedut kahak...tiap-tiap pagi selama 3 hari...masuk tiub kat idung n dada sedut lendir2 kahak semua...mase kat wad papa yang jaga adik...mama cuma jaga semalam je..itu.pun esok dh sakit2 badan...syukur sangat bila adik dah bleh kuar wad...bil ye pun boleh tahan gak la...kene dalam RM 2800++...nasib baik insurans cover semua...alhamdulillah sekarang adik sihat...cuma hari2 memang kene pam...mudahan bila adik dewasa adik makin sembuh...amiiinn...

kene amik gas selang 2 jam..

kakak yg tumpang sekaki..dh penat sgt main dgn adik..

6 comments:

I want to lose weight said...

Khaleef tak yah pakai inhaler lagi..
Tapi dia mmg tak leh minum ais, aiskrim, air gas..
Sebab selalunya dia kena kul 2-3-4 pagi..
Kena lak mak dia sorang2 je kat umah..
panik wooo

zuwairiaiman said...

semoga sehat2 slalu... tabah ye.. i support you ;)

Qaseh Bunda said...

kita senasib ... dari mak sampai ke anak .. huhuhu ... dugaan Allah SWT.. semoga kita tabah ...

pak long said...

salam buat tuan umah...
moga mama lebih tabah...pak long pun dah rasa anak kena cam gini...

MiSz MaNja said...

sabar ye.. bykkn berdoa..

Nur AtiEtin said...

kesiannye..xpela..bykkan berdoa..mnusia sume berlainan cara Allah menguji..yg penting,bg skongan kat adik..smpaikan peluk cium utk adik.. :))

Post a Comment